Actorul Costel Constantin a incetat din viata
Celebrul actor Costel Constantin a murit, in ciuda faptului ca nu era cunoscut cu probleme de sanatate. In vara anului 2023, acesta a ales sa se retraga din activitatea artistica.
Nascut pe 20 octombrie 1942, la Galati, Costel Constantin a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti in 1964, la clasa profesorului Beate Fredanov.
Actorul Costel Constantin a murit la varsta de 81 de ani
Costel Constantin s-a retras din viata publica vara trecuta, iar anuntul a fost facut de actorul Lari Giorgescu
Actorul Costel Constantin a incetat din viata
Celebrul actor Costel Constantin a murit, in ciuda faptului ca nu era cunoscut cu probleme de sanatate. In vara anului 2023, acesta a ales sa se retraga din activitatea artist.
Actorul Costel Constantin a murit la varsta de 81 de ani
Costel Constantin s-a retras din viata publica vara trecuta, iar anuntul a fost facut de actorul Lari Giorgescu.
„Acum 10 ani, in luna iunie, aveam premiera, la Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” Bucureşti, cu spectacolul Omul care a vazut moartea. Atunci nu imi puteam imagina ca va ajunge la 225 de reprezentatii. Iar faptul ca in tot acest timp distributia a ramas neschimbata, a reusit sa transforme membrii spectacolului intr-o adevarata familie.
Aseara am avut ultima reprezentatie. Motivele tin de etica profesionala a unui artist. Se pare ca actorul Costel Constantin si-a propus sa se retraga la minunata varsta de 80 de ani si la nu mai putin de 60 de ani de
teatru. Va multumesc, domnule Costel, pentru ceea cea am trait alaturi de dvs. pe scena!
Este greu de explicat cat de rare sunt aceste momente in lumea teatrului din zilele noastre. Iar faptul ca am fost parte dintr-un fenomen artistic de o amploare exceptionala, ma face sa ma simt cu adevarat norocos. Multumesc acestei „familii” in care am crescut in ultimii zece ani si publicului atat de numeros!”, a notat Lari Georgescu.
O cariera remarcabila in teatru, film si televiziune
Costel Constantin si-a facut debutul pe scena Teatrului National Bucuresti in 1970, interpretand rolul lui Nick in piesa „Cui i-e frica de Virginia Woolf?” de Edward Albee. De-a lungul carierei, a jucat in numeroase piese de teatru, printre care „Saptamana patimilor” de Paul Anghel, „Regele Lear” de William Shakespeare, „Napasta” si „O scrisoare pierduta” de I.L. Caragiale, „Alexandru Lapusneanu” de Virgil Stoenescu, „Ultimul set” de Marica Beligan, „Mostenirea” de Titus Popovici, „Azilul de noapte” de Maxim Gorki, „Apus de soare” de Barbu Stefanescu Delavrancea, „Steaua fara nume” de Mihail Sebastian, „Crima pentru pamant” dupa Dinu Sararu, „Sambata, duminica, luni” de Eduardo De Filippo si „Sinucigasul” de Nikolai Erdman.
In televiziune, a avut roluri in serialele difuzate de Acasa si Pro TV, cum ar fi „Aniela”, „Iubire si onoare” si „Cu un pas inainte”. Primul sau rol intr-un film a fost in „Portile albastre ale orasului” (1973), regizat de Mircea Muresan.
Printre filmele in care a jucat se numara „Tanase Scatiu”, „Ultima noapte a singuratatii”, „Editie speciala”, „Ion, blestemul pamantului, blestemul iubirii”, „La rascrucea marilor furtuni”, „Ana si hotul”, „Linistea din adancuri”, „Amurgul fantanilor”, „Liliacul infloreste a doua oara”, „O lebada iarna”, „Campioana”, „Pepe si Fifi”, „Omul zilei”, „Dulcea sauna a mortii” si „Eu sunt Adam”.
Ultima discutie cu jurnalista Ioana Mandache
Jurnalista Ioana Mandache a avut o conversatie cu maestrul Costel Constantin cu doar o zi inainte ca acesta sa moara, oferind astfel o ultima marturie despre starea sa.
Ieri i-am spus la multi ani de Sfantul Constantin si Elena, si am avut o conversatie de suflet. Si culmea, pe la 22:30, aseara, mi-a trimis un mesaj cu o icoana, cu Maica Domnului si cu pruncul. Am vazut-o dimineata. Deci a trimis probabil prietenilor de suflet…
Repet, nu imi vine sa cred! Din pacate ne mor marii artisti si ramanem fara marile valori”, a povestit Ioana Mandache la Antena 3 CNN.